//LuckyTurquoise
Pilihan

Wednesday, 11 November 2015 @ 11:34 pm |

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum gaiss . Hajatnya tadi nak tido tapi tak boleh tido , so aku decide nak update post . Em pilihan ? Yup pilihan . Hidup kita ni sebenarnya pilihan . Kenapa aku cakap macam tu ? Sebab dalam hidup kita , kita mesti buat pilihan . Tak kira la apa yang kita pilih tu baik ke buruk . Hidup kita ni sebenarnya atas diri kita sendiri . Nak ubah kehidupan kita , pun kena buat pilihan . kita sendiri yang berhak tentukan hidup kita , bukan orang lain . 


Sama ada untuk jadi orang yang berjaya atau gagal , pilihan di tangan kita . Kita yang pilih , nak rajin belajar , nak rajin usaha atau nak main-main , nak malas-malas . So takda istilah pandai sejak azali sebab untuk berjaya kita yang buat piihan .


Nak masuk syurga ke , neraka ke , pun pilihan kita jugak . sebab kita yang pilih sama ada untuk taat perintah Allah atau nak langgar larangan Allah . Kita yang pilih nak tinggal solat ke , tinggal puasa ke . Kita buat pilihan untuk diri kita . Bukan ORANG LAIN !


Kita yang pilih nak jadi baik ke jahat . nak tolong orang ke , nak mencuri ke , nak merompak ke , semua atas pilihan kita sendiri . nak pilih kawan baik ke , kawan jahat ke . so kalau hidup kita tunggang langgang , tak tenang , tak bahagia , jangan salahkan orang lain , sebab kita sendiri yang pilih jalan hidup yang macam tu . 

Kalau taknak menyesal , pastikan buat keputusan yang betul . Sebelum buat sesuatu keputusan fikir baik buruknya .
Ok thats all ! Goodnite assalamualaikum , jangan lupa al-Mulk ! :)
 
The Disclaimer

Hi assalamualaikum . I'm human and a girl goes here. Thanks for visiting my site . Still learning . Sorry kalau grammar tunggang langgang . Hope don't mind to follow my blog :D
Current updates:
Aku ialah wanita akhir zaman yang bercita-cita menjadi solehah . Doakan aku dalam penghijrahan ini . Amin :') Maaf atas penggunaan aku dalam post .


Navigations!

Bukan jual mahal , bukan sombong , cuma menjaga untuk yang lebih berhak . insyaAllah :').

Diary About



Meh Like Ni Jap

Chit Chat!


Tabung Hidup!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Fairuz Aida
Credit : Dafont , Tumblr , Youtube